Mananca sanatos.

Exista ieftin si bun?

 

Este posibil sa cumpar alimente mai ieftine si de calitate? Aceasta este o intrebare la care se gandesc foarte multe persoane in contextul crizei economice. Preturile alimentelor din raioanele magazinelor cresc, insa nu este un motiv pentru a-ti sacrifica sanatatea si bugetul. Exista posibilitatea de a manca sanatos, fara sa cheltui foarte multi bani.

 

Se pot gasi alimente de baza care sunt produse naturale si care „nu ascund” aditivi . Pentru a manca mai sanatos este important sa reduci consumul de alimente care nu sunt primordiale, ceea ce inseamna ca trebuie sa instaurezi un echilibru in alimentatia ta.

Iata cateva sfaturi simple care sa te ajute sa faci diferenta dintre produsele bune si cele pe care nu are rost sa dai banii.

 

Spanacul este considerat un aliment excelent pentru a curati si regenera sistemul digestiv. Bogat in saruri minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier), vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofila, proteine etc, spanacul este un important remineralizant al organismului.

Cartofii reprezinta una dintre principalele surse energetice pentru organism datorita complexului de carbohidrati. In opinia specialistilor, cartofii copti sunt metoda cea mai sanatoasa pentru ca se impiedica pierderea substantelor nutritive.

Merele sunt alimente alcalinizante nutritive, revigorante si tonifiante pentru organism, cu efecte benefice asupra stomacului, a intestinelor si a dintilor. Aceste fructe sunt un bun depurativ sanguin si favorizeaza asimilarea calciului in corp.

Macroul este unul dintre cei mai ieftini pesti, dar care contine o serie de substante nutritive. Reprezinta o sursa de grasimi sanatoase foarte importante pentru organism. Continutul mare de acizi grasi Omega 3, 5 si 9 contribuie la scaderea colesterolului „rau” si a trigliceridelor si la incetinirea procesului de imbatranire

Ciupercile sunt ieftine, gustoase si usor de preparat. Un grup de cercetatori americani considera ca acestea sunt cele mai potrivite alimente care pot inlocui carnea. De asemenea, o echipa de cercetatori din cadrul Universitatii Hanyang din Coreea de Sud au ajuns la urmatoarea concluzie: ciupercile pot reduce riscul de cancer mamar pentru ca detin foarte multe vitamine si proteine, in raport cu fructele si legumele.